DanskDanskDansk

Dansk
Dansk vingård ved Karrebæksminde

Vinavler Jesper Rye Jensen har stor succes med at fremstille rødvin på sin vingård ved Karrebæksminde, hvor der er perfekte klimatiske betingelser til at dyrke vin.

Den unikke placering

I det vidunderlige Karrebæksminde, ved Vesterhave strand og direkte på den skønne Lagune natur sti, for enden af blind vej, i læ af skoven og kun 200 meter til Smålandshavet, er Vesterhavegård.

Når man går rundt på markerne kan man høre havets brusen og mærke den friske havluft. Ved Smålandshavet høster vi siv, som vi bruger til tørring af druerne der således får mineraler og salte fra havet. Det er med til at gøre vores vine ganske unikke.

Det perfekte sted til vinproduktion

Vores placering er desuden den mest optimale klimamæssigt med den højeste gennemsnits temperatur i Danmark. Den kyst-nære beliggenhed gør, at vi undgår frostskader når vinplanterne springer ud i maj måned, samt at med den friske luft mindsker risiko for meldug. Som helhed ligger vi desuden i behageligt læ af den skønne Karrebækstorp Skov.

Den fascinerende historie

I 1997 købte Jesper Rye Jensen den gamle gård i Karrebæksminde med tilhørende 20 tønderland (10ha). Den oprindelige gård blev nedrevet og ny gård blev bygget i 2002. I 2013 kom produktionshal og vinkælder til, og i 2015 fulgte gårdbutikken.

I år 2010 kom formanden for den lokale vinavler forening Lars Holt Næstved på besøg, der på det varmeste anbefalede os at plante vin som følge af den gunstige beliggenhed og de gode jordbundsforhold med dansk lerjord. Samme år samt i 2011 plantede vi ca. 600 vinstokke. Dette antal er blevet udvidet løbende med flere sorter, og nu har vingården ca. 8000 vinstokke fordelt på 2 ha jord. Alle marker dyrkes 100% økologisk og vi har ØKO autorisation.

Alle fotos: Sven Vestergaard, Droneoperatør, vesfodro.dk

Åbningstider

Gårdbutikken er åbent fra påske til efterårsferien: Dagligt fra 10-17.

Udenfor den periode i weekend fra 11-16.

Vingården kan besøges gratis på egen hånd når gårdbutikken er åben og der kan bestilles Vingårdsoplevelser med guided rundvisning, og vinsmagning når mindst 10 personer, samt evt Tapas buffet, kan reserveres på forhånd, ved skriv pr nedenstående mail.
Eller hvis mindre grupper kan man deltage på de faste rundvisninger, som regel sidste lørdag i hver måned, datoer fremgår af facebook siden VESTERHAVEGAARDEN.

Adresse

Vesterhavevej 204, 4736 Karrebæksminde

Telefon

40557704

Website

vesterhavegaarden.dk

E-mail

mail@vesterhavegaarden.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.