DanskDanskDansk

Dansk
Blot 1 time fra København

Vemmetofte Kloster er et gods med historiske traditioner, en prægtig hovedbygning og velbevarede omgivelser.

Vemmetofte Kloster

Vemmetofte Kloster ligger blot 1 time fra København. Det har en lang og spændende historie. I mange år var det adelsbolig, men Christian V's dronning købte Vemmetofte i 1694. Hun ville oprette et jomfrukloster, men døde desværre inden hun havde mulighed for at realisere dette. Hendes søn, prins Carl, arvede Vemmetofte. Prins Carl ombyggede og opførte en del bygninger over de følgende 9 år.

Vemmetofte adelige Jomfrukloster blev grundlagt i 1735. Det var klosterets hovedformål at tage sig af de ugifte adelsdamer. I 1976 blev navnet ændret til Vemmetofte Kloster og man ændrede optagelsesreglerne markant. Klosterets formål har ligeledes ændret sig igennem tiderne.

Klosterhaven

Der er fri adgang til klosterhaven mellem 8.00 og 18.00.

Klosterhaven er ikke særlig stor, men den har en unik herregårdsstemning. Du kan eksempelvis spadsere i den flotte 300-årige lindeallé. Derfra kan du gå forbi det hyggelige lille tehus (bese ishuset), som ligger lige uden for indhegningen. Du kan også gå en tur ud i Dyrhaven til den meget flot beliggende kirkegård.

Man kan tage en længere gåtur i de omkringliggende skove. De er privat-ejet. Find derfor vandrekort og reglement her: vemmetofte.dk/vandreture/

Adresse

Vemmetoftevej 42, 4640 Faxe

Telefon

56710008

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

email@vemmetofte.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.