DanskDanskDansk

Dansk
God dansk mad tæt ved UNESCO Stevns Klint

Traktørstedet ligger i et naturskønt område ud til Stevns Klint og ved siden af Højerup Gl. kirke hvor koret faldt i vandet i 1928.

Historien

Traktørstedet Højeruplund var oprindeligt et stråtækt bindingsværkshus, der fungerede som skovløberhus under Gjorslev Gods. I 1846 begyndte man at traktere egnens beboere, for på det tidspunkt var området ved kirken og klinten et yndet udflugtsmål - ikke kun til højtiderne, men også til midsommerfester, hvor der blev danset til den lyse morgen.

Siden er traktørstedet blevet udvidet med to charmerende tilbygninger.

Højeruplund har et alsidigt a la carte kort med god dansk mad - og hvis man trænger til en pause efter at have gået op og ned af UNESCO Verdensarv Stevns Klint, som ligger lige ved siden af - så serveres også kaffe og kage.

Omgivelserne

Traktørstedet ligger i et naturskønt område ud til Stevns Klint og ved siden af Højerup Gl. kirke hvor koret faldt i vandet i 1928.

Stevns Klint blev erklæret UNESCO Verdensarv i 2014. Dette skyldes at klinten er det bedste ste i verden, hvor man kan se fiskelag. Læs mere om Stevns Klint her: culturepoint.dk/kultursted/stevns-klint/

Foto: Tage Klee

Adresse

HØJERUP BYGADE 39, 4660 STORE HEDDINGE

Telefon

56502911

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

HOEJERUPLUND@E-MAIL.DK

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.