DanskDanskDansk

Dansk
Et museum dedikeret til Thorvaldsen

De sidste seks år af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens liv boede han ofte på herresædet Nysø på Sydsjælland. I dag rummer herregården et museum for Thorvaldsens værker.

De sidste seks år af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens liv boede han ofte på herresædet Nysø på Sydsjælland. I dag rummer herregården et museum for Thorvaldsens værker.

Thorvaldsen Samlingen

De sidste seks år af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens liv boede han ofte på herresædet Nysø på Sydsjælland. I dag rummer herregården et museum for Thorvaldsens værker. Nysø ligger ved Præstø i Sydsjælland og blev billedhuggeren Bertel Thorvaldsens tilflugtssted, når han syntes, at der var for meget larm og postyr omkring hans person i København. Her udførte han en række af sine sidste værker. Flere af dem kan i dag fortsat ses på Nysø, hvor der er indrettet et museum for Thorvaldsens kunst fra Nysø-tiden.

Samlingen er åben 12-16 hver søndag i perioden 1. maj til 31. august. For besøg uden for åbningstiden samt omvisninger, kontakt venligst Carsten Honoré, cahkondi@gmail.com.

Baronesse Stampe

Thorvaldsen-Samlingen på Nysø blev oprettet i 1926. Den rummer et antal enestående lermodeller samt skulpturer og tegninger, hvoraf størstedelen er udført i Thorvaldsens sidste leveår.

Samlingen af lermodeller skyldes Christine Stampe, der reddede dem fra tilintetgørelse. Normalt blev leret genbrugt, når en skulptur var blevet afstøbt i gips, men Baronesse Stampe reddede lerskitserne fra Thorvaldsens sædvanlige genanvendelse ved at lade dem brænde på godsets teglværk. Nysø Samlingen rummer også tegninger af andre guldalderkunstnere, som var gæster på Nysø i samme periode.

Herresædet i Nysø

På Herresædet Nysø ved Præstø er der indrettet et lille museum for Thorvaldsen, der rummer værker fra hans ophold i det Sydsjællandske.

Herresædet ligger i den lille havneby Præstø på Sydsjælland. Kombiner med fordel turen med en lille gåtur i den hyggelige lille by - som blandt andet huser Michelin restaurant på Hotel Frederiksminde.

Henvendelse vedrørende Samlingen kontakt:
Bo Manderup på manderup@dbmail.dk.

Åbningstider

Se åbningstider her: www.thorvaldsensamlingen.dk.
For besøg uden for åbningstiden samt omvisninger, kontakt venligst Carsten Honoré på cahkondi@gmail.com eller +45 60 69 50 39

Adresse

Nysøvej 5, 4720 Præstø

Telefon

60695039

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

cahkondi@gmail.com

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.