BurgerProfileArrow-left

Heart
Et museum dedikeret til Thorvaldsen

De sidste seks år af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens liv boede han ofte på herresædet Nysø på Sydsjælland. I dag rummer herregården et museum for Thorvaldsens værker.

De sidste seks år af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens liv boede han ofte på herresædet Nysø på Sydsjælland. I dag rummer herregården et museum for Thorvaldsens værker.

Thorvaldsen Samlingen

Thorvaldsen Samlingen

De sidste seks år af billedhuggeren Bertel Thorvaldsens liv boede han ofte på herresædet Nysø på Sydsjælland. I dag rummer herregården et museum for Thorvaldsens værker. Nysø ligger ved Præstø i Sydsjælland og blev billedhuggeren Bertel Thorvaldsens tilflugtssted, når han syntes, at der var for meget larm og postyr omkring hans person i København. Her udførte han en række af sine sidste værker. Flere af dem kan i dag fortsat ses på Nysø, hvor der er indrettet et museum for Thorvaldsens kunst fra Nysø-tiden.

Samlingen er åben hver weekend i perioden 1. maj til 31. august. For besøg uden for åbningstiden samt omvisninger, kontakt venligst Bo Manderup på manderup@dbmail.dk.

Baronesse Stampe

Baronesse Stampe

Thorvaldsen-Samlingen på Nysø blev oprettet i 1926. Den rummer et antal enestående lermodeller samt skulpturer og tegninger, hvoraf størstedelen er udført i Thorvaldsens sidste leveår.

Samlingen af lermodeller skyldes Christine Stampe, der reddede dem fra tilintetgørelse. Normalt blev leret genbrugt, når en skulptur var blevet afstøbt i gips, men Baronesse Stampe reddede lerskitserne fra Thorvaldsens sædvanlige genanvendelse ved at lade dem brænde på godsets teglværk. Nysø Samlingen rummer også tegninger af andre guldalderkunstnere, som var gæster på Nysø i samme periode.

Herresædet i Nysø

Herresædet i Nysø

På Herresædet Nysø ved Præstø er der indrettet et lille museum for Thorvaldsen, der rummer værker fra hans ophold i det Sydsjællandske.

Herresædet ligger i den lille havneby Præstø på Sydsjælland. Kombiner med fordel turen med en lille gåtur i den hyggelige lille by - som blandt andet huser Michelin restaurant på Hotel Frederiksminde.

Henvendelse vedrørende Samlingen kontakt:
Bo Manderup på tlf. 5599 2614

Åbningstider

Samlingen er åben hver weekend i perioden 1. maj til 31. august. For besøg uden for åbningstiden samt omvisninger kontakt venligst Kai Christiansen tlf. 2031 7021.

Adresse

Nysøvej 5, 4720 Præstø

Telefon

55992614

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

museerne@museerne.dk

Close

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.