DanskDanskDansk

Dansk
Sjællands største vandsystem og den længste å

Susåen er Sjællands længste år. Her kan du eksempelvis tage på kanotur med hele familien - helt tæt på dyre- og planteliv.

Susåen

Susåen er Sjællands største vandsystem og den længste å. Den er beliggende nord for Næstved. Åen udspringer fra Rønnede og er 83 km langt. Forenden af åen løber den sammen med Ringsted Å. Susåen sætter et markant præg i det sjællandske landskab - det er meget sandsynligt at man støder på åen, hvis man skal tværs over Sjælland. Åen afvander også store dele af Sjælland.

I "gamle dage" har Susåen spillet en vigtig rolle som transportvej for stenalderfolket i starten og senere for købmænd i middelalderen.

Åen er vigtig for Næstved kommune, hvor store dele af byens kultur, oldtidsminder og møllemiljøer har berøring med Susåen.

Kanosejlads

Slusehuset ligger omkring 10 minutter fra Axeltorv til fods - lige ned til Susåen. Her kan du leje kanoer på timebasis. Så kan du tage din familie med på en dejlig tur ned langs åen.

Du kan også købe is, te, kaffe, sodavand før eller efter turen, hvis du har behov for et lille energiboost. Slusehuset er desuden også turistinformation - her kan du blive inspireret til din næste oplevelse eller aktivitet i Næstved eller omegn.

Adresse

Herlufsvej 12, 4700 Næstved

Telefon

93923060

Website

Læs om kanosejlads her

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.