DanskDanskDansk

Dansk
Oplev Dark Sky på Nyord

Du har helt sikkert oplevet en stor stjerne ved en koncert, et flot show eller ved andre spændende arrangementer. På Strågården Nyord har vi vendt det hele på hovedet – her er det dig der er centrum.

Strågården Nyord

Lysende nattehimmel

Book en guidet tur med vores certificerede DarkSky guide, og bliv set af mere end 2 millioner stjerner.

Nyords særlige beliggenhed langt fra storbyerne gør, at lysforureningen næsten ikke er eksisterende – her er mørkt, altså som i virkelig mørkt. Vi har en unik udsigt til millioner af stjerner i vores galakse Mælkevejen og til andre galakser.

Vi er naturligvis altid afhængig af vejret og ikke mindst årstiden har også betydning, men på en klar efterårs- eller vinteraften/nat kan du se en super flot himmel fyldt med stjerner. Sommeren kan også være fantastisk, her skal man bare være længere tid vågen før solens lys forsvinder og stjernerne kigger frem.

Foto: Per Rasmussen

Bliv klogere på nattens mørke

Du kan blive klogere på vores flotte nattehimmel med de mange himmelfænomener, der varierer fra årstid til årstid. Vores Dark Sky guide fortæller eksempelvis om:

  • Hvad Dark Sky Park & Community certificeringen betyder
  • De 7 planeter i vores solsystem udover Jorden
  • De mest kendte og synlige stjernebilleder
  • Hvad stjernerne betød for lodseriet på Nyord
  • Skulle vejret drille kan det sagtens blive til en spændende aften med flotte billeder og et interessant lille foredrag.

Foto: Tom Axelsen

Hvis du synes det kunne være spændende at opleve, så skriv til os eller ring på 26165042 så vi kan finde en løsning, der passer lige netop til dig.

Du kan læse mere om Dark sky, vores priser, eller Dark Sky ture med overnatning på Darkskynyord.dk eller booke direkte på https://sydkystdanmark.billetexpressen.dk/

Vi glæder os til at guide dig i natten på Strågården Nyord.

Foto: Strågården Nyord

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.