BurgerProfileArrow-left

Heart
Fortid, nutid og fremtid på Sydhavsøerne

Hele året inviterer museet indenfor til et varieret og oplevelsesrigt museumsbesøg. Stiftsmuseet formidler den lolland-falsterske historie fra stenalder og helt op til nutiden.

Stiftsmuseet

Stiftsmuseet

Museet er bredt funderet og viser den spændende lolland-falsterske historie fra stenalderen og frem til i dag.

Basisudstillingen rummer både det arkæologiske aspekt og det mere nutidige. Lær mere om roepigernes historie på Lolland og Falster, dyk ned i historien om den første offentlige bogsamling udenfor København, der åbnede i Maribo i 1796, enestående krucifikser fra 1275-1350 i udstillingen OMG eller oplev tiden der går, i form af en tikkende ursamling med flotte ure fra ca. 1500 og frem.

Stiftsmuseets historie

Stiftsmuseets historie

Museet åbnede i 1890 og rummede helt fra begyndelsen oldsager og antikviteter samlet af den lokale købmand Lauritz Schrøder og genstande doneret fra lokale beboere i og omkring Maribo.

Et museum for alle
Stiftsmuseet vedbliver at være forankret i lokalsamfundet. Koncerter, lokale kunstudstillinger, møder, omvisninger, foredrag m.m. er nogle af de ting, som museet lægger rum til.

Udstillingen Lille Valdemars eventyr

Udstillingen Lille Valdemars eventyr

I udstillingen Lille Valdemars eventyr kan man møde Valdemar den Store, før han blev stor. Valdemar er 5 år og er lige kommet i pleje hos familien Hvide. Her møder han børnene Ingefred, Absalon og Esbern, som hjælper ham med at finde sin indre styrke igennem de nye venskaber.

Udstillingen Lille Valdemars eventyr giver børnene en oplevelse af, at børn i middelalderen levede i andre rammer, fysiske og socialt, men at de trods det ikke er så forskellige fra børn i dag. Vigtigst af alt fortæller udstillingen en historie om venskab. Børnene skal som gode venner hjælpe lille Valdemar igennem hans eventyr, som er både uhyggelige og sjove. Valdemar har følgeskab af sin trofaste hund Saxo hele vejen igennem. Historien om Valdemars unge år er konstrueret ud fra de historiske kilder.

For at give fortællingen krop og sjæl, har børnebogsillustrator Lea Letén levendegjort børnene i historien på næsten to meter høje billedplancher. Teksterne er egnet til højtlæsning for de 4-6-årige.

Illustration: Illustrator Lea Letén, tilhører Museum Vestsjælland

Maribo Turistbureau

Maribo Turistbureau

I februar 2017 flyttede Maribo Turistbureau ind på Stiftsmuseet.

Samarbejdet er en proces som skal bidrage til at højne besøgsoplevelsen på museet, i Maribo og på Lolland, for både lokale og turister.

Tilstedeværelsen af Turistbureauet har tilføjet et andet aspekt i oplevelsen af den gamle bygning, som nu også rummer info om turistoplevelser over hele Lolland og Falster.

Åbningstider

1. januar - 31. marts
Mandag: lukket
Tirsdag: lukket
Onsdag: 10-14
Torsdag: 12-16
Fredag: 10-14
Lørdag: 10-12.30
Søndag: lukket

1. april - 14. juni
Mandag: 10-15
Tirsdag: lukket
Onsdag: 10-15
Torsdag: 12-15
Fredag: 10-15
Lørdag: 10-12.30
Søndag: lukket

15. juni - 31. august
Mandag - fredag: 10-17
Lørdag: 10-14
Søndag: lukket

Besøg og omvisning i museet kan arrangeres hele året efter forudgående aftale. Større selskab og arrangementer skal forudgående anmeldes til museet.

Adresse

Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Telefon

54844400

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

post@museumlollandfalster.dk

Close

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.