DanskDanskDansk

Dansk
Fortid, nutid og fremtid på Sydhavsøerne

Hele året inviterer museet indenfor til et varieret og oplevelsesrigt museumsbesøg. Stiftsmuseet formidler den lolland-falsterske historie fra stenalder og helt op til nutiden.

Stiftsmuseet

Museet er bredt funderet og viser den spændende lolland-falsterske historie fra stenalderen og frem til i dag.

Basisudstillingen rummer både det arkæologiske aspekt og det mere nutidige. Lige nu kan du se museets helt nye særudstilling og bliv klogere på stenalderpigen LOLA.

Stiftsmuseets historie

Museet åbnede i 1890 og rummede helt fra begyndelsen oldsager og antikviteter samlet af den lokale købmand Lauritz Schrøder og genstande doneret fra lokale beboere i og omkring Maribo.

Et museum for alle
Stiftsmuseet vedbliver at være forankret i lokalsamfundet. Koncerter, lokale kunstudstillinger, møder, omvisninger, foredrag m.m. er nogle af de ting, som museet lægger rum til.

Stenalderudstillingen LOLA

I 2020 åbnede Museum Lolland-Falster sin nye, store stenalderudstilling LOLA.

I udstillingen kommer du med på en rejse til Lollands sydkyst for 5000 år siden. Her møder du møder Lola, en ung kvinde med mørk hud, mørkt hår og blå øjne, som dengang tyggede i et stykke birkebeg og dermed efterlod et aftryk af sig selv, som gør, at vi i dag kan komme under huden på et menneske.

Udstillingen er en rejse gennem hendes verden, som var en verden i forandring, hvor menneskene gik fra at være jægere til at blive bønder. Det var den mest skelsættende forandring i menneskets historie og medførte store ændringer i det fysiske såvel som mentale landskab.

Tegning: tegner, Tom Björklund

Lollands stenalder

Oplev resterne af urskoven, hvor de første bønder er begyndt at lave rydninger og dyrke jorden. Gå på opdagelse på bopladsen og find vej til kysten gennem rørskoven. Følg jægeren ind i den dybe skov, hvor ånderne lever side om side med jægerens byttedyr. Og kryds grænsen ind til de dødes verden, hvorfra ingen endnu er vendt tilbage.

Udstillingen formidler en ny fortælling om Lollands stenalder. Vi præsenterer en enestående samling af fund fra jæger- og bondestenalderen. Fundene er udgravet i forbindelse med de arkæologiske undersøgelser forud for anlæggelsen af Femern-forbindelsen.

Foto: Museum Lolland-Falster

Maribo Turistbureau

I februar 2017 flyttede Maribo Turistbureau ind på Stiftsmuseet.

Samarbejdet er en proces som skal bidrage til at højne besøgsoplevelsen på museet, i Maribo og på Lolland, for både lokale og turister.

Tilstedeværelsen af Turistbureauet har tilføjet et andet aspekt i oplevelsen af den gamle bygning, som nu også rummer info om turistoplevelser over hele Lolland og Falster.

Åbningstider

Se alle åbningstider her: https://www.museumlollandfalster.dk/

Besøg og omvisning i museet kan arrangeres hele året efter forudgående aftale. Større selskab og arrangementer skal forudgående anmeldes til museet.

Adresse

Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo

Telefon

54844400

Website

https://www.museumlollandfalster.dk/

E-mail

post@museumlollandfalster.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.