DanskDanskDansk

Dansk
Troner majestætisk over marker og hav

Stevns Fyr er opført af kridtsten fra Stevns Klint i 1878. Fyret er offentligt tilgængeligt og giver med sine 27 meters højde en mageløs udsigt over marker og hav.

Topfoto: Tage Klee

Historien

Stevns fyr ligger nord for Stevnsfortet. Der er reelt tale om to fyr. Det første fyr blev opført tilbage i 1816 og kan stadigvæk ses i området. Det nye fyr, opført i 1877-1878, er det aktive og den mest iøjefaldende. I det nye fyr er der tale om et reelt fyrtårn.

Stevns Fyrtårn er opført af kridtsten fra Stevns Klint, som i dag er UNESCO Verdensarv. Fyret blev opført i 1878. Det ligger på det højeste punkt af klinten, hvor der er en flot udsigt ud over landskabet og klinten.

Om foråret kan du opleve et enestående og meget imponerende fugletræk, hvor flere millioner af fugle trækker forbi Stevns fyr.

Foto: Niels Thye

Udstilling

Den gamle Fysmesterbolig er blevet renoveret - her findes en udstilling lavet af Østsjællands Museum som fortæller om fyrets historie, geologien og områdets historie.

Besøger du fyret i den bemandede åbningstid, kan du blive guidet rundt i området.

Foto: Tage Klee

Åbningstider

Sommer - indtil 1. oktober.

Ønsker du adgang til selve fyret udenfor de bemandede åbningstider, kan du kontakte Stevns Fyrcenter på fyrcenter@stevns.dk

Adresse

Fyrvej 2, 4660 Store Heddinge

Telefon

51289075

Website

Læs mere her

E-mail

fyrcenter@stevns.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.