DanskDanskDansk

Dansk
Rejs 100 år tilbage i tiden

Oplev de store forandringer, der er sket, siden vi startede med at bruge forskellige husholdningsredskaber.

Allerede når du træder ind i det lille elmuseum, oplever du den rolige og hyggelige stemning og føres tilbage i tiden med historier om, hvordan de forskellige elapparater blev brugt i gamle dage. Der er gratis entré.

Hvad kan man opleve og se på museet?

På elmuseet kan unge som gamle opleve de store forandringer, der er sket, siden vi i Danmark startede med at bruge forskellige husholdningsredskaber.

Du har mulighed for at se alt fra, gamle fjernsyn og pladespillere til dynamolommelygter og vaskemaskiner. Udover husholdningsmaskiner og diverse elapparater, se også gamle måleinstrumenter, en stor samling billeder og tekniske tidsskrifter. Og så kan du få et indblik i, hvordan man har overvåget og vedligeholdt elnettet.

Tilhører du den lidt ældre generation kan en tur på elmuseet være en nostalgisk oplevelse, der bringer en masse minder frem. Er du yngre, får du måske brug for en forklaring og en lille historie om, hvad de forskellige ting er blevet brugt til.

Om SEAS-NVE Elmuseum

Museet har eksisteret siden 1978, hvor en lille gruppe ildsjæle fra SEAS besluttede at starte Danmarks første elmuseum. Museet ligger i kælderen under SEAS-NVE’s bygninger i Haslev og drives af fem frivillige ildsjæle. Det er pensionerede kolleger fra SEAS-NVE. De har alle spændende fortællinger fra deres ansættelse og historier, de har fundet i diverse arkiver, som de elsker at dele med museets gæster.

På museet kommer man tæt på historien, da man kan komme helt tæt på de forskellige genstande og røre dem. Alle museets genstande er doneret af private personer eller institutioner.

Der er gratis entré.

Åbningstider

Elmuseet i Haslev holder åbent hver tirsdag fra 10-12. Her er alle velkomne til at besøge museet.
Der er gratis entré.

Aftale om besøg udenfor åbningstiden kan formidles til museum@seas-nve.dk

Adresse

Energivej 33, 4690 Haslev

Website

Læs mere på vores hjemmeside

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.