DanskDanskDansk

Dansk
Kunsthallen på den historiske herregård

Lidt uden for Næstved ligger Kunsthallen Rønnebæksholm. En historisk charmerende herregård med rødder helt tilbage til 1321. I dag danner herregården rammen for skiftende kunstudstillinger, kulturelle arrangementer og undervisning.

Lidt uden for Næstved ligger Rønnebæksholm, en majestætisk og atmosfærefyldt herregård i historiske og grønne omgivelser.

Kunsthal og samtidskunst

Rønnebæksholm er en kunsthal, hvor der årligt vises fire udstillinger med primær vægt på samtidskunst.

Fortællingen om Rønnebæksholm går tilbage til Middelalderen, og historien benyttes som greb i tilgangen til kunstudstillinger – hvor samtidskunsten udfordrer og udfordres af historien – såvel som i relation til vores øvrige aktiviteter, hvad end det er sankning i Herregårdshaven eller undervisningsforløb for skoleklasser.

Foto: David Stjernholm

Rønnebæksholm

Den hvide hovedbygning, opført i nygotisk stil, rummer udstillingsrum, kunstværksted, café og butik. Billedskolen Næstved og Talentskolen holder til i de gamle avlsbygninger ved indgangen til parken.

I Herskabsstalden, den restaurerede vognport og den charmerende gamle stald, er der foredrag, koncerter og konferencer, mens parken og gårdspladsen ved hovedbygningen danner ramme om Havemarked og Sankt Hans i sommermånederne og fejring af Grundtvigs fødselsdag med korsang i september.

Parken

Pavillonen “Venligheden”, som Rønnebæksholms ejer Marie Toft lod opføre til sin mand N.F.S. Grundtvig i 1850’erne, ligger i parkens sydøstlige hjørne.

I forlængelse af parken ligger den 6000 m2 store Herregårdshave, en køkkenhave efter fransk model.

Bag Herregårdshaven er der en større naturlegeplads, og ved Herskabsstalden er den musiske naturbase – med store udendørs musikinstrumenter lavet i sten og træ. Der er picnicpladser flere steder i parkområdet og gratis adgang til alle udendørsarealer.

Åbningstider

Torsdag-søndag : 12.00-17.00
Helligdage : 12.00-17.00

Caféen lukker: 16.30

Adresse

Rønnebæksholm 1, 4700 Næstved

Telefon

55724724

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

INFO@ROENNEBAEKSHOLM.DK

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.