DanskDanskDansk

Dansk
Én af Nordeuropas største privatejede plantesamlinger.

De berømte engelske haver har været inspirationen for denne 55.000 m2 store have, som er et sandt eldorado for enhver have- og plante entusiast. Ejeren har hentet inspiration fra engelske haver, som han gennem flere år har besøgt og hentet idéer fra. Ud over et varieret udbud af planter findes der 3 søer i haven.

Atmosfærefyldt have med tusinder af frøer og rigt fugleliv

Kendetegnende for haven er - ud over et spændende anlæg - især også den helt unikke plantesamling, de tusinder af grønne frøer i havens søer og det rige fugleliv, da haven ligger som en oase i det lollandske landskab, som hovedsageligt består af flade marker.

Eksempelvis består haven af forskellige sorter såsom 1300 rhododendronarter og hybrider, 280 magnolier, 40 bambus, 1000 hosta, 700 hemerocallis, 500 pæoner, 500 helleborus, samt mange andre forskellige planteslægter i større sortsantal, som f.eks hydrangea, acer, ilex, malus.

I haven er opsat bænke flere steder, hvor det er tilladt af nyde sin medbragte mad, hvilket også er muligt i pavillionen, som står i arboretet. I pavillionen er der plads til max. 12 personer.

Foto: Peter Hansen

Stort udvalg af sjældne planter og klassisk planteskolesortiment sælges

I haven finder du også plantesalg, hvor vi udover det gængse planteskolesortiment også tilbyder mange sjældne og spændende planter. De nyeste og mest spændende plantesorter forsøger vi altid at have på lager. Eksempelvis har vi altid et spændende udvalg af bl.a. nye rhododendronhybrider, acer, bambus (Phyllostachys), hosta (over 100 forskellige sorter), hemerocallis, echinacea, heuchera, helleborus samt mange andre populære og efterspurgte plantesorter.

En del planter er opformerede fra havens kæmpe plantesamling, bl.a. fordi mange af disse sorter normalt er vanskeligt tilgængelige på markedet. Er der planter, som vi ikke har i plantesalget, skaffer vi dem gerne. Alle planter sælges til en rimelig pris, ligesom vi gerne giver et tilbud på større partier af planter og spagnum.

Ved at aflægge haven et besøg har man også en enestående mulighed for at få inspiration til egen have, hvor man kan notere sig, hvilke plantesorter i samlingen, man evt. kunne være interesseret i.

Har du plantespørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig - og gerne telefonisk.

Foto: Peter Hansen

Åbningstider

Tirsdag - søndag kl. 10.00 - 18.00

Adresse

Vesternæsvej 56, 4900 Nakskov

Telefon

54948583

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

peterhansenshave@mail.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.