DanskDanskDansk

Dansk
Oplev nytænkende, eksperimenterende samtidskunst i Næstved

D. 8. juni 2019, åbnede NU galleri på Maglemølle i Næstved. Det kunstnerdrevne galleri bliver bestyret af billedkunstneren Søren Martinsen og vil i fremtiden være et tilbud om nytænkende, eksperimenterende samtidskunst i Næstved.

Eksperimenterende samtidskunst

NU er et kunstnerdrevet galleri i den tidligere papirfabrik Maglemølle i Næstved. Vi er det første galleri, der viser eksperimenterende og diskuterende samtidskunst i Næstved by, og bidrager derfor med et nyt alternativ til gode eksisterende udstillingssteder som Rønnebæksholm og Grafikgalleriet. Med dette initiativ understreges også Maglemølle-områdets potentiale som et kreativt og levende kunstmiljø.

Vores program består af 4 – 6 udstillinger om året, og der er lukket i vintermånederne.

Vores profil er eksperimenterende. Vi inviterer kunstnere, som vi mener har en unik stemme og et stærkt kunstnerisk projekt, uanset alder og status. De får frie hænder til at udtrykke sig i det rå, industrielle udstillingsrum eller bruge omgivelserne.

Mere om galleriet

Omend kunsten i NU galleri kan være udfordrende, har vi et stort ønske om at formidle kunsten så godt som muligt, både til det lokale publikum og bredere. Vi benytter os derfor af en række formidlende tiltag og prøver at finde gode formater, der aktiverer galleriet og skaber dialog omkring kunsten som koncerter, middage, performances og lign. tiltag der kan samle publikum.

 

Vi har også startet podcasten “Kunstudvalget”, hvor vi på en åben, uhøjtidelig og nysgerrig måde formidler udstillingerne, og lader de udstilllende kunstnere komme til orde i samtaler om kunst. Podcast kan findes her: https://nugalleri.podbean.com/

Program 2020

13.06.2020 - 05.07.2020: Peter Olsen: Det Usynlige Rum

29.08.2020 - 27.09.2020: Camilla Rasborg

02.10.2020 - 25.10.2020: Alice Topsøe-Jensen

Åbningstider

Vi laver 4-5 udstillinger om året, og der kommer til at være lukket om vinteren. Vi har åbent 2 dage om ugen, samt efter aftale.

Adresse

Maglemølle 83, 4700 Næstved

Telefon

51728212

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

Nugalleri@gmail.com

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.