DanskDanskDansk

Dansk
Idyl, ro og dansk hygge for børn og voksne

På Møn ligger en hyggelig, gammel, firlænget gård. Midt på markerne. Med en stor have omkring. Her boede Hans Hansen – en historisk interesseret gårdejer, der lod gården overgå til museerne. Og sådan blev den gamle gård bevaret, så den nu kan nydes af alle!

HISTORIEN

Hans Hansens farfar hed også Hans Hansen. Han drev gården i den første del af 1800-tallet, efter hans kones første mand, gårdmand Poul Bendsen, havde opbygget gården i år 1800. Barnebarnet kom jo så også til at hedde Hans Hansen. Så gårdens navn har i mange år været Hans Hansens gård.

Når man besøger Museumsgården, besøger man samtidig fortiden. Og det kan jo være meget rart i en ellers travl hverdag. Hvis du kigger dig omkring på gården, kan du faktisk forestille dig, hvad Hans Hansens blik også er blevet mødt af. For ikke meget har forandret sig siden den gæve bonde drev stedet.

Hvis du undrer dig over, hvor udtrykket ”over stok og sten” kommer fra. Så kig på væggene. De er nemlig kalket over stok og sten og under den hvide kalk, kan du fornemme bindingsværkets tømmer. Det er en særlig måde at kalke på, som hører til på denne egn.

EN HELT SÆRLIG HAVE

Når du ankommer til gården, bliver du mødt af stedets frivillige, som med stor ildhu arrangerer aktiviteter og hyggelige indslag som hele familien kan muntre sig med; traktortræk, håndværkerdage, rundvisninger, børnedyrskue og høstmarked, er noget af det, du kan glæde dig til.

Når du har gået igennem de historiske stuer, er det en god idé også at besøge haven, som udspringer af Hans Hansens store interesse for havebrug. Den er virkelig en oplevelse. Og det er udsigten over Østersøen også.

GAMLE DAGES LANDBRUGSREDSKABER

Hvis du er interesseret i gamle landbrugsredskaber, er du kommet til rette sted. På gården kan du se en hel lade med landbrugsredskaber fra dengang oldefar var barn. Den sidste Hans Hansen drev moderne landbrug med en af egnens første traktorer.

Traktoren står stadig i gårdens vognskur og er en af Museumsgårdens stoltheder.

På museet er det et hold af frivillige, som viser rundt.

CAMØNOEN

Museumsgården er en del af Museum Sydøstdanmark. Og det er Camønoen – kongerigets venligste vandrerute også. Hvis du er vandrer, går Camønoen lige forbi Museumsgården, hvor du kan overnatte i det hyggelige shelter. God Camøno!

Camønoen er en 175 km. lang vandrrute på Møn, Nyord og Bogø. Langs ruten er såkaldte "Camøno-pauser" og mange lokale ildsjæle, som tilbyder overnatning, mad osv.

Læs mere om Camønoen her i CulturePoint - eller se deres hjemmeside: camoenoen.dk

Adresse

Skullebjergvej 15, Keldbylille, 4780 Stege

Telefon

31667179

Website

Læs mere på vores hjemmeside

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.