DanskDanskDansk

Dansk
En af Næstveds byparker

Munkebakken i Næstved rummer et lille amfiteater, et udkigstårn, mindesten og naturligvis munkene, oprindeligt skabt af en lokal kunstner.

Munkebakke

Munkebakke er en af Næstveds byparker og et perfekt sted, hvis man leder efter et god udkigssted. Her ligger nemlig et højt udkigstårn, hvorfra der er rigtig god udsigt over næsten alle Sjællands seværdigheder.

Parken er dog ikke bare en helt almindelig park, hvor du kan nyde din medbragte mad - nej, her findes en række munke udskåret i træ i slutningen af 1990erne. Ideen til munkene opstod fordi en række elmetræer ikke overlevede elmesygen og derved opstod ideen at man kunne udskære skulpturer ud af træet. Dette satte Jens Andersen sig for, og formede dem efter forskellige munkeordner fra Næstved.

Bronzemunke

Problemet var dog at munkene i træ havde en begrænset levetid - man besluttede derfor i 2004 at lave aftryk til forme af munkene, som derved kunne genopføres i bronze. Dette er dog en kostelig affære, derfor opstod ideen med at man kunne sponsorere en munk. Denne ordning havde stor success.

I dag kan bronzemunkene findes på Munkebakken.

Adresse

Munkebakken, 4700 Næstved

Website

Læs mere på vores hjemmeside

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.