DanskDanskDansk

Dansk
Et stykke Danmarks historie

Møns Klint er et meget populært rejsemål - og det er nemt at forstå hvorfor. De hvide klipper, der rejser sig over havet er noget helt særligt.

Et stykke Danmarks historie

Møns Klint er mere en bare naturskønne hvide klipper - de er et vigtigt stykke Danmarks historie. Møns Klint beretter nemlig om Danmarks fødsel for 70 millioner år tilbage i tiden.

Kystlinjen ved klinten er noget helt specielt - de stejle klipper strækker sig over ca. 7 km, og rejser sig dramatisk op over havet. Grundet den konstante nedbrydning af klinten, så har vandet omkring klinten en helt speciel og unik farve, og så gemmer kysten endda på fossiler fra fortidens dyreliv! Ta' også med Sejlkutteren Discovery på en tur langs kysten - hvis du da ikke er en af de heldige med egen båd.

Møns Klint er et meget populært rejsemål - og det er nemt at forstå hvorfor.

Et naturområde i verdensklasse

Forestil dig.. du står nede på stranden på Møns Klint. Du har netop gået de næste 500 skridt ned af trappen til stranden. Du står ved siden af den 128 m. høje klint, som dramatisk rejser sig over havet, og danner en smuk kontrast til det flotte blå vand.

Så bliver det næste ikke bedre vel?

Udover at være fantastisk smuk, så er Møns Klint også en af de steder i Danmarks med det mest varierende dyre- og planteliv. Når du går tur på Østmøn, så hold også øje med orkidérne, træerne, kysten og vandrefalkene, som er helt specielle. Møn er derfor et ganske særligt område, hvilket også er en af grundene til, at det blev udnævnt til UNESCO biosfæreområde.

Hvis du vil vide mere omkring geologien og historien om Danmarks fødsel for mange millioner år siden, så besøg GeoCenter Mønt Klint. Det ligger lige ved klinten og har oplevelser for hele familien!

Læs også mere her: http://www.moensklint.dk/

Foto: Sasja Gustavsen

Åbningstider

Møns Klint er åbent året rundt.

Adresse

Stengårdsvej 8, 4791 Borre

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.