DanskDanskDansk

Dansk
ET LEVENDE MUSEUM OM MIDDELALDEREN

Året er 1407. De tonstunge krigsmaskiner vil skyde med stenkugler ud over Guldborgsund, kanonerne vil brage, der vil være daglige ridderturneringer og den lille købstad Sundkøbing vil være fuld af liv og spændende oplevelser for hele familien.

Tag på en tidsrejse 610 år tilbage i tiden!

Tag på en tidsrejse 610 år tilbage i tiden!

Middelaldercentret har valgt en formidlingsform, der kaldes levende formidling eller førstepersons formidling. Det betyder, at de personer den besøgende møder i Sundkøbing, optræder som personer, der levede i middelalderen.

De lever i den tid, der i dag kaldes middelalderen, men i 1407 er det blot nutid. Det betyder, at byens borgere ikke siger ”i middelalderen gjorde man sådan og sådan”, men i stedet ”Her i 1407 er det skik og brug at gøre…”

Et totalteater

Det er totalteater, hvor ingen replikker er givet, og hvor de besøgende skal være med på ideen og ikke forvente, at byens borgere kan svare på spørgsmål om, hvornår Middelaldercentret startede eller om de ved noget om, hvordan man syede tøj. I så fald vil de nok henvise til skrædderne.

Men hvis den besøgende spørger rigtigt, kan man få en guldgrube af viden om middelalderen fra første hånd.

En unik oplevelse

Middelaldercentrets ansatte og frivillige er alle uddannet i denne disciplin og har en stor viden om middelalderen, som de formidler via levendegørelsen. En unik oplevelse for hele familien, hvor I kan se, røre og lugte middelalderen på egen krop.

Oplev middelalderens maskiner
I den nærliggende skov kan du afprøve middelalderens fantastiske maskiner, som er bygget i fuld størrelse. Skoven huser også en oplevelsessti, hvor man kan møde middelalderens fabeldyr og forunderlige væsener - hvis man tør.

Ridderturneringerne

I købstaden Sundkøbing vises et billede af dagligdagen, og på turneringsbanen viser vi datidens yndlingssport: ridderturneringerne!

Alt ved ridderturneringerne, bliderne og andre demonstrationer vi laver, er velundersøgt og dokumenteret arkæologisk og historisk, og det er således en unik måde at opleve og lære, mens man bliver underholdt.

Åbningstider

Åbner igen 1. maj 2019

Adresse

Ved Hamborgskoven 2-4, 4800 Nykøbing Falster

Telefon

54861934

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

mc@middelaldercentret.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.