DanskDanskDansk

Dansk
Opført i perioden 1912-1915

Det store fort ligger godt gemt i landskabet - det er næsten ikke til at tro, at den engang husede op til 300 soldater under 1. Verdenskrig. Masnedøfort blev oprindeligt bygget som en del af forsvaret af København allerede i begyndelsen af 1900-tallet.

Topfoto: Lars Pryds

Fronten ved Storstrømmen

Masnedøfort blev oprindeligt bygget som en del af forsvaret af København allerede i begyndelsen af 1900-tallet. Faktisk har overgangen mellem Sjælland og Falster i århundreder været af stor strategisk betydning for forsvaret af hovedstaden og af Sjælland. Det vidste man allerede på Valdemarernes tid.

Det vidste tyskerne, da de angreb fortet den 9. april 1940, og det vidste både Warszawapagten og NATO under Den Kolde Krig. Storstrømmen har altid været en mulig front.

Foto: Lars Pryds

Sommerudstillinger

Masnedøfortet er opført på vestsiden af øen Masnedø i perioden 1912-1915 som er et velplaceret, hensigtsmæssig konstrueret og armeret fort, bygget til at forsvare den indre del af Storstrømmen.

Om sommeren bruges fortet til skiftende udstillinger, hvor professionelle kunstnere bosat i region Storstrøm, udstiller. Derudover anvendes fortet også til koncerter, foredrag og andre events.

Se mere på: www.sommerudstillingen.dk

 

Åbningstider

Masnedøfortet ved Vordingborg ejes i dag af Vordingborg Kommune og det tidligere militære område indgår nu som nærrekreativt område for byen.

Adresse

Fortvej 8, 4760 Vordingborg

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.