DanskDanskDansk

Dansk
Flot placeret ned til Sønderso i Maribo på Lolland

Maribo Domkirke rummer talrige uerstattelige historiske klenodier, såsom kongelige bibler og søvlkalve. Kirken er Danmarks eneste bevarede hallekirke.

Maribo Domkirke

Domkirkens historie

Maribo Domkirke ligger flot placeret ned til Sønderso i Maribo på Lolland. Lige ved siden af ruinerne af det gamle kloster. Kirken blev bygget ved siden af det daværende kloster, men er nu det eneste, som står tilbage. Kirken blev opført i 1400-tallet. Siden begyndelse af 1800-tallet har Maribo Domkirke været Lolland-Falsters domkirke.

Domkirken er flere gange blevet sikret imod forfald. Der er også blevet tilbygget på domkirken. Mest iøjenfaldende er kirketårnet, som er fra 1740.

Selve kirken emmer af historie og er helt sikkert et besøg værd - specielt hvis det kombineres med et besøg i den omkringliggende park.

Domkirken i dag

Kirken bliver stadigvæk brugt til kirkelige tjenester - her afholdes gudstjenester, møder, studiekreds, film, udflugter og andre arrangementer eksempelvis for børn og unge. Der er også morgensang hver onsdag kl. 9.00. Når der er kirkelige handlinger i Domkirken, er den lukket for besøg.

Kirkeklokkerne ringer flere gange hver dag. Dette kommer sig af en ældgammel såkaldt "ringeskik", som er blevet overleveret igennem århundreder og derfor følger den samme rytme som tidebønner i middelalderen. Klokkerne ringer ved solopgang (kl. 7.), solnedgang (kl. 19) samt kl. 10, 12, 14 og 17.

Åbningstider for Domkirken ses her: sogn.dk/maribodom/

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.