BurgerProfileArrow-left

Heart
Kulturhistorisk museum i Faxe

Hvad er det særlige ved vores egn? Hvad har badehætter, byhorn og et gammelt trædeorgel med hinanden at gøre? Oplev det hele i den nye udstilling i Faxe.

Oplev kulturhistorien i Stevns & Faxe Kommuner

Oplev kulturhistorien i Stevns & Faxe Kommuner

I særudstillingen LIV, LANDSKAB OG BRUTALISME sætter vi fokus på hvordan folk på egnen har levet og arbejdet gennem tiden. Vi fortæller om museets nye hus, det tidligere Faxe Rådhus, og om arkitekturstilen brutalisme, som er den stil huset er bygget i.

Museets genstande kommer primært fra lokale ildsjæle og museumsfolk, som har indsamlet dem igennem tiden. De mere end 10.000 genstande er blevet flyttet til den nye museumsbygning i Faxe i løbet af 2018 og 2019, og forsvarligt sikret.

Hvad kan man opleve?

Hvad kan man opleve?

Med udgangspunkt i temaerne ”Land”, ”Skov”, ”Havn”, ”By”, og ”Kalk, kridt og flint”, tager udstillingen udgangspunkt i det lokale sted. Hvordan er lokalsamfundet rundet af fortiden? Og hvad er perspektiverne for den lokale fremtid? I udstillingen bliver gæsten inviteret til at reflektere over sit eget forhold til sin lokale forankring, og til at dele sine lokale historier på museets Instagram.

Et afsnit af udstillingen handler om museets nye udstillingshus, og husets særlige arkitektur, Brutalisme. Der har været delte meninger om husets arkitektur, men mange lokale borgere har haft deres gang i huset i de år, hvor Fakse Rådhus lå her.

Åbningstider

Den nye kulturhistoriske udstilling åbnede officielt
den 31. august 2019
Perioden for særudstillingen er 2019/2020

Åbningstider 2019:
September: Alle dage 10-17
Oktober: Alle dage 11-15
November og december: Åbent i weekenderne 10-15

Entré priser 2019:
Voksne kr. 60
Pensionister/studerende kr. 50,-
Børn 0-17 år gratis
Børn KUN ifølge med voksen.

Adresse

Rådhusvej 2, 4640 Faxe

Telefon

56502806

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

museum@oesm.dk

Close

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.