DanskDanskDansk

Dansk
Den kolde krig var virkelig – og du kan opleve den på Stevns

Kom helt tæt på Den Kolde Krig med et besøg på Stevnsfort. Det tidligere NATO-fort fremstår stadig som et autentisk militæranlæg – både over og under jorden!

Den Kolde krig på frysepunktet

Da Stevnsfort blev indviet i 1953, var Den Kolde Krig på frysepunktet: USA og Sovjetunionen kæmpede om at være verdens største supermagt, og Danmark lå i frontlinjen.

Fortet var bygget til at modstå et atomangreb, men det var ikke bomber og kanoner det hele: Stevnsfort fungerede også som en vigtig udkigspost mod øst.

Fortet består af et terræn over jorden, som man selv kan gå rundt og udforske med billet. Dertil er der det underjordiske fort - den helt store attraktion - som man kun kan se på en guidet tur. Det underjordiske fort består af 1,7 km. lange gange 18 meter under jorden.

Oplev hele histoien

Besøger du Stevnsfortet får du historien om Danmarks rolle i NATO under Den Kolde Krig, og på vores guidede tur kommer du ned og ser det autentiske underjordiske anlæg. Du kan også blive over jorden og se vores særudstilling samt de originale missiler og radarer i terrænet – det hele står som i 1980’erne da spændingen var på sit højeste.

Medbring madkurv og nyd den fantastiske natur og udsigt på Stevns Klint.

Priser (2020)*

Guidet tur i det underjordiske fort (pris inklusiv entrè):
Voksen: 175 kr. / Pensionister og studerende: 160 kr. / Børn og unge 0-17 år: 100 kr.

Det danske missilforsvar (guidet tur på terræn) (pris inklusiv entrè):
Voksen: 110 kr. / Pensionister og studerende: 100 kr./ Børn 0-17 år: 70 kr.

Terrænet på egen hånd (inklusiv Cosmic Top Secret Game)

Voksen: 60 kr. / Pensionister og studerende: 50 kr. / Børn og unge 0-17 år: Gratis
*Der tages forbehold for pris-ændringer

Escape Room på Stevnsfort

“Du befinder dig i 1983. Den Kolde Krig er på sit højeste. En terrorist fra den tyske terrororganisation Rote Armeé Fraktion har låst jer inde i bunkeren og startet nedtællingen på et dansk NIKE HERCULES missil som peger mod Østtyskland. Målet er at fremprovokere et massivt modangreb fra Østblokken som vil udslette de vestlige samfund. Din mission er at stoppe affyringen. Men først må du undslippe bunkeren og finde koden til at deaktivere missilet.”

I august 2019 åbnede Koldkrigsmuseum Stevnsfort bogstavelig talt dørene for deres Bunker 18, hvor Escape Room skal foregå. Rammerne er så autentiske som de kan blive. Bunker 18 husede tidligere den hemmelige kommunikation og efterretning og er i dag ikke en del af den rundvisning som museets gæster oplever.

Escape Room kan både fungere som undervisning for udskoling og ungdomsuddannelser, og som event for grupper, f.eks. ved teambuilding- eller firmaudflugter.

Find flere informationer inkl. priser her:
https://kalklandet.dk/attraktioner/koldkrigsmuseum-stevnsfort/saerudstilling-aktiviteter/escape-room

Åbningstider

Se de aktuelle åbningstider på www.kalklandet.dk/koldkrigsmuseum

Adresse

Korsnæbsvej 60, 4673 Rødvig

Telefon

56502806

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

stevnsfort@oesm.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.