DanskDanskDansk

Dansk
Et område rig på dyre -og planteliv

Den 15 kilometer lange Knudshoved Odde med den fredede spids Knudshoved giver en landskabsoplevelse, som man kun kan opleve ganske få steder i Danmark.

Per Rasmussen

Topfoto: Per Rasmussen 

Knudshoved Odde

En vandretur langs Knudshoved Odde er en naturoplevelse, som man kun får meget få andre steder i Danmark. Spidsen af Knudshoved Odde, Knudshoved, er fredet. Vejen derud er et bakket terræn ved havet og et meget åbent landskab. Den yderste del kan man kun komme til, hvis man vandre derud. Men når man kommer helt ud til spidsen, er det hele gåturen vejr!

Området er rig på dyre -og planteliv. I overdrevene findes mange ualmindelige naturtyper og arter.

Kulturhistorie

Turen ud på spidsen af Knudshoved Odde er ikke kun godt for helbreddet og god motion. Man får også en skovlfuld kulturhistorie med på vejen. Der ligger flere storstensgrave fra bondestenalderen i området. Den som er nemmest er komme til findes ved den mest østlige parkeringsplads.

I "gamle dage" var området dækket mere af skov, end det er i dag. Dette skyldes af borgerne i kommunen fik græsningsret, hvilket ændrede landskabet til overdrevslandskab. I 1920 fik Rosenfeld Gods græsningsretten i området.

Der har en gang været et traktørsted på odden. Her kunne man købe en øl eller spise frokost. I dag skal man have madpakke med (og huske at rydde op efter sig selv), hvis man bliver sulten på vejen.

Dyrelivet

Området er et paradis for dyre og planteelskere. Der er specielt mange arter af fugle - her i blandt den rødryggede tornskade, tornsangeren, digesvaler m.m.

Der er flest fugle i træktiderne - forår og efterår. I vinterhalvåret findes mange ande- og vadefugle.

Af og til kan man endda være heldig og spotte en spættet sæl ved kysten.

Læs mere om dyrelivet her: http://www.fredninger.dk/fredning/knudshoved/

Adresse

Knudshoved Odde, 4760 Vordingborg

Website

Læs mere her

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.