DanskDanskDansk

Dansk
Her levede både munke og nonner

Maribo domkirke og klosterruin ligger ned til Søndersø - et dejligt rekreativt område - og et meget centralt element i byen. Efter et besøg ved klosterruinen eller i domkirken kan du snuppe et kop kaffe eller et stykke kage på Pilgrimshuset ved siden af.

Topfoto: Pajor

Klosterets historie

I 1400-tallet blev der i Maribo, lige ved Søndersø, bygget et kloster med tilhørende kirke. Klostret ligger i dag i ruiner, men kirken (nu domkirke) står stadigvæk flot lige ved søen.

Klostret blev anlagt som et såkaldt "dobbeltkloster", hvor der både levede munke og nonner. De var dog stadigvæk adskilt - i henholdsvis syd og nord for kirken. De ruiner, som man finder på stedet i dag er kun fra nonnernes kloster.

Den sidste munk boede på klosteret indtil 1551. Derefter, i 1556, blev klosteret omdannet til et jomfrukloster indtil 1621. Klostret lukkede i 1621 og overgik til Sorø Akademi.

Den mest kendte beboer i klostret er prinsesse Leonora Christina - som flyttede ind i det gamle kloster efter at have været fange i Blåtårn på Københavns Slot i hele 28 år. Hun boede der frem til sin død i 1698.

Domkirken

Sammen med klostret var også opført en klosterkirken (senere omdannet til domkirke). Domkirken står stadigvæk flot og kan besøges hver dag fra 9-17. Bemærk dog - domkirken er ikke åben for besøg, når der foregår gudstjenester, kirkelige handlinger eller disse er under forberedelse.

Efter et besøg rundt omkring ved klosterruinen og i domkirken, kan der købes en kop kaffe eller andet i Pilgrimshuset, som ligger lige ved siden af. Se mere her: http://www.pilgrimshus.dk/

Foto: Pajor

Åbningstider

Domkirken er åben for besøg hele ugen fra kl. 9.00 - 17.00.
Domkirken låses automatisk og alarm tilsluttes kl. 17
Faste rundvisninger: tirsdag - lørdag kl.14.00 fra 1. april - 1. november.

Adresse

Klostergade 14/ Kirkestræde 6, 4930 Maribo

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.