DanskDanskDansk

Dansk
Romantik, hygge og forkælelse i historiske omgivelser

Jungshoved Præstegaard der dateres tilbage til slutningen af 1700-tallet, drives i dag som et mindre badehotel med hjemlig stemning. Her er fred, ro og idyl. Gå i seng til stjernehimmel og vågn op til fuglefløjt og friskbrygget kaffe med havudsigt.

Topfoto: Tage Klee

HISTORISK B&B

Ude i den smukke Sydsjællandske natur ligger Jungshoved Præstegård med udsigt til Bøgestrømmen.

Den historiske Jungshoved Præstegaard dateres tilbage til slutningen af 1700-tallet, hvor præsternes position i samfundet var højtstående og Svend Gønge (Gøngehøvdingen) få år forinden havde turneret med snaphanerne under svensker-krigene.

Den prægtige præstegård var i funktion til midten af 1970’erne, hvor de to pastorater, Allerslev og Jungshoved, blev slået sammen. Herefter blev Jungshoved Præstegård udlejet til beboelse, indtil Filip og Anette Rasmussen købte den i 1992.

Foto: Tage Klee

Værelserne

Jungshoved Præstegaard har i dag indrettet 7 unikke værelser med samlet kapacitet til 32 overnattende gæster. Alle værelser er navngivet efter deres oprindelige funktion, eller pigenavne startende med ”F”, som værtsparrets to døtre. Du kan eksempelvis bo på "Frejas Værelse", "Pigekammeret", "Præstens Studereværelse" eller "Frederikkes Suite".

Hygge, romantik og forkælelse er nøgleordene på dette smukke sted, hvorfra der også er rig mulighed for gå - eller cykelture i den skønne Sydsjællanske natur.

Foto: Thomas Ix

Selskaber

I den smukke Frejas Sal er der mulighed for at holde udsøgte arrangementer, såsom bryllup, konfirmation eller anden fejring eller arrangement. Endvidere er der mulighed for at afholde kurser og konferencer.

Om sommeren vies lokale og internationale brudepar i den gamle præstegårdshave, der serveres gourmetmad til bryllupsgæsterne og farverige cocktails kreeres i baren. Turister fra hele verden overnatter Jungshoved Præstegaard, der byder på ægte badehotelsstemning og hjerterum. De idylliske rammer tiltrækker mange gæster, der søger et afbræk fra hverdagen, fuld af forkølelse, romantik og hygge.

Foto: Thomas Ix

I dag

Præstegårdens anvendelse var indtil 2010 udelukkende beboelse for familien Rasmussen. En brand i 2009 i den gamle forpagterbolig, blev dog begyndelsen på præstegårdens nye anvendelse.

Forpagterboligen brændte ned til grunden og tilbage stod familien med muligheden for enten at genopføre forpagterboligen eller se alternative løsninger på anvendelse af længen og gården som helhed. Resultatet blev sidstnævnte.

Det er stadig Familien Rasmussen med børn og svigerbørn, der står bag driften af Jungshoved Præstegaard. – fra børnenes barndomshjem til et sandt bryllups- og badehotelseventyr.

Foto: Tage Klee

Åbningstider

Jungshoved Præstegaard har åbent hele året, både for ophold og selskaber.
Værelsesbooking sker på www.jungshovedpraestegaard.dk

Det anbefales dog at booke selskaber i god tid.

Ved enkelte lejligheder er der åbne arrangementer for offentligheden.
Disse offentliggøres på Jungshoved Præstegaards hjemmeside og Facebook.

Adresse

Stavreby Strandvej 4, 4720 Præstø

Telefon

55999417

Website

Læs mere her

E-mail

info@jungshovedpraestegaard.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.