BurgerProfileArrow-left

Heart
Kraftcenter for innovation, design, kunsthåndværk og oplevelser til alle!

En eventyrlig verden åbner sig på Holmegaard Værk. Et univers af oplevelser, uddannelse og erhverv. 15.000 kvadratmeter og 10.000 års historie samlet på ét sted.

15.000 kvadratmeter fyldt med kreativitet

15.000 kvadratmeter fyldt med kreativitet

En eventyrlig verden åbner sig på Holmegaard Værk, når dørene åbnes i foråret 2020. Et univers af oplevelser, uddannelse og erhverv. 15.000 kvadratmeter og 10.000 års historie samlet på ét sted.

Holmegaard Værk bliver et moderne og højteknologisk kulturhistorisk museum og oplevelsessted med afsæt i de kreative erhvervs historie.

Fra nutidens begyndelse i 1820’erne til i dag. Holmegaard Værks samarbejdspartnere bringer det historiske materiale ind i nutiden og giver nye, spændende muligheder. Holmegaard Værk er et pulserende center med kunsthåndværk og design som omdrejningspunkt.

Museums Sydøstdanmark, fonde og Næstved Kommune i tæt samarbejde

Museums Sydøstdanmark, fonde og Næstved Kommune i tæt samarbejde

Med fondsmidler i ryggen fra Realdania, Gavefonden, Knud Højgaards Fond, Brand af 1848 Fond og en flot bevilling fra Næstved Kommune på 20 millioner skal Holmegaard Værk realiseres.

Holmegaard Værk bliver en by i byen med arbejdende værksteder, erhverv, madsteder, udstillinger, events, uddannelse, naturoplevelser og et eksperimentarium – det hele med udgangspunkt i de veldokumenterede og meget personlige historier, der stadig er en del af ånden på glasværket.

Et helt særligt sted

Et helt særligt sted

Området med den gamle fabrik, den nyopførte hovedbygning, de nyrenoverede tørvehaller, den gamle glasbys skole, de bevaringsværdige arbejderboliger fra 1820’erne, kontorbygningerne fra 1890’erne og kunsthåndværkernes atelier og ikke mindst et stort udendørsareal mod mosen bliver en del af Holmegaard Værk. Indeni er Holmegaard Værk omdannet til eksperimentarium, udstillinger, levende værksteder, brandstore og cafe.

Industriens eventyr

Industriens eventyr

Holmegaard Værk vil anvende Danmarks eneste bevarede glasværk og Nordens største glassamling til at fortælle industriens eventyr, og til at genindføre kunsthåndværkets viden, æstetik og kvalitet i den danske kultur. Et eventyr, en historie, der rækker tilbage til industriens begyndelse og langt ind i fremtiden.

Holmegaard Værk er fortid og fremtid forankret i Fensmarks unikke tørvemose.

Det betyder masser af liv og aktivitet i Holmegaard Værk. Det gamle værk bliver værd at besøge – igen.

Åbningstider

Åbner forår 2020

Adresse

Glasværksvej 54, 4700 Næstved

Telefon

70701236

Website

Læs mere på vores hjemmeside

Close

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.