DanskDanskDansk

Dansk
En fantastisk beliggenhed ved UNESCO Stevns Klint

Højerup Gl. Kirke ligger på kanten af klinten, 30 meter fra vandet. I 1928 styrtede halvdelen af kirken i havet - en begivenhed, som allerede dengang tiltrak mange mennesker. På den lille balkon for enden af kirken er en god udsigt udover klinten.

Historie bag Højerup Gl. kirke

Kirken er fra 1250 og blev bygget af en skipper i havsnød, der lovede at opføre et kapel på klinten, hvis han overlevede. Dengang lå kirken i god afstand fra klinten.

Omkring 1600-tallet begynde klinten at nærme sig kirken, og det havde nogle makabre resultater. Kisteender og skeletter stak ud af klinten - men først i 1910 opgav man at bruge kirken. 18 år senere, d. 16. marts 1928, indhentede skæbnen bygningen og koret i kirken styrtede i havet i forbindelse med et klinteskred.

Klinteskredet og den delvist nedstyrtede kirke - blev hurtigt en turistattraktion. I løbet af tre dage besøgte 40.000 mennesker den lille kirke og Højerup.

En fantastisk beliggenhed ved UNESCO Stevns Klint

Fra kirkens balkon har man en fantastisk udsigt ud over Stevns Klint, et stykke UNESCO Verdensarv. Her har du udsigten udover Østersøen - du kan også gå langs klinten til fods på den ca. 20 kilometer lange trampesti, som løber langs klinten.

Efter man stoppede med at bruge den gamle kirke, blev en ny kirke bygget meget tæt på. Dette er Højerup Ny Kirke, som blev påbegyndt i 1910.

Du kan komme på guidet tur på Stevns Klint, som starter ved Gl. Højerup Kirke og høre meget mere omkring klinten, UNESCO, fiskeler og naturligvis Højerup Gl. Kirke. Læs mere omkring det her.

Foto: Tage Klee

Åbningstider

Stevns Klint har man adgang til døgnet rundt, hele året. Højerup Gl. Kirke er åben for besøgende fra påske og frem til d. 31. oktober, fra 10.00 - 17.00.

Adresse

Højerup Bygade 30, 4660 Store Heddinge

Telefon

28301016

Website

Læs mere her

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.