DanskDanskDansk

Dansk
En tidligere kaserne i Næstved

Grønnegades Kaserne er en tidligere kaserne i Næstved. Kasernen bliver i dag brugt som Kulturcenter og er Sydsjællands største af slagsen.

Grønnegades Kaserne Kulturcenter er en tidligere dragon- og husarkaserne i hjertet af Næstved. Stedet er i dag Sydsjællands største kulturcenter med et levende, mangfoldigt og alsidigt program.

Topfoto: Thomas Ix

Historie

Den tidligere kaserne var aktiv i perioden 1799 - 1977, hvor den primært blev brugt af fodfolk og ikke mindst rytteri. Senest blev stedet brugt som befalingsmandsskole fra perioden 1923-1969. Har man lyst til at lære mere om stedets historie og se en del af staldanlægget i dets oprindelig form, anbefaler vi et besøg i Historisk Hjørne.

Næstved Kommune overtog kasernen i 1978, og i 2002 åbnede stedet under navnet Grønnegades Kaserne Kulturcenter, da den nyrenoverede koncertsal i Ny Ridehus, samt den moderne foyertilbygning, blev indviet af Hans Kongelig Højhed Kronprins Frederik.

Foto: Thomas Ix

I dag

I dag afholder kulturcenteret mange koncerter og teaterforestillinger inden- såvel udendørs, arrangerer festivaler, og er meget benyttet til konferencer. Stedet har egne scener, grafisk værksted og galleri, Børnekulturhus, café, og er hjemsted for kommunens egnsteater Dansk Rakkerpak.

Kulturcentrets mange lokaler og udendørsrum er udgangspunkt for mange af områdets kulturelle aktører og oplysningsforbund, samt uformelle kulturelle fællesskaber som f.eks. street området på Høje Plads, samt Youngtimer.dk’s tirsdagstræf i sommerhalvåret.

Få overblik over de mange arrangementer og oplevelser her:www.gkkultur.dk

Åbningstider

Kontoret er beliggende i Kommandantbygningen, indgang i nordlige gavl (indgang 10A)

Kontorets åbningstider:

Mandag-fredag kl. 10-15
Torsdag kl. 10-17

Lukket på helligdage, hele juli måned samt mellem jul og nytår.

Adresse

Grønnegade 10, 4700 Næstved

Telefon

55883940

Website

Læs mere her

E-mail

kulturcenteret@naestved.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.