DanskDanskDansk

Dansk
En af Danmarks ældste og bedst bevarede renæssanceborge

Det smukke Gisselfeld Kloster toner frem på et bakkedrag midt imellem marker og skove, omkranset af voldgraven, den flotte slotspark, søer og damme.

Gisselfeld blev bygget i 1547-1575 af datidens mægtigste rigshofmester Peder Oxe. Siden 1754 har det været tilknyttet Danneskiold-Samsøe slægten efter Christian Gyldenløve, i dag bor slægtens 12. Overdirektør på slottet. Stedet drives af en erhvervsdrivende fond.

Topbillede: Charlotte Wagner

Gisselfeld Kloster

Gisselfeld er mere end en gammel renæssanceborg, den store flotte slotspark er på ca. 40 ha, og byder på flotte naturperler, botaniske sjældenheder, flere smukke søer og de store skove. Skoven er et yndet udflugtsmål, og især Svenskekløftens imponerende istidslandskab tiltrækker mange skovgæster. Nær Svenskekløften kan du nyde en tur i Paradishaven, et arboret fra den tidligere Hesede Planteskole, hvor du kan gå på opdagelse mellem stedets samling af sjældne planter. I Slotsparken er der ud over slottet, flere spændende historiske bygninger. I kombination med et besøg i parken, kan der forudbestilles en rundvisning på Slottet, hvor du blandt andet kan opleve stedets storslåede porcelænssamling.

Gisselfeld Kloster har igennem tiderne været gæstet af flere kendte personer fx Bache og Thorvaldsen og det var også her H.C. Andersen i sin tid fik ideen til ”Den Grimme Ælling”.

Foto: Charlotte Wagner

Slotsparken

Under et besøg i den smukke park er der adgang til stedets orangeri – Paradehuset, som sælger eksotiske planter og har en lille café, hvor du kan nyde en kop kaffe i fantastiske rammer. I parkens sydlige ende kan du besøge fiskemesterens hus, som ligger imellem de to damme Geddedam og Smededam, her kan du opleve udstillingen, der fortæller om Gisselfelds historiske karpedambrug og stedets let genkendelige arkitektur.

Foto: Charlotte Wagner

Arrangementer

I løbet af året afholdes der flere store arrangementer i slotsparken fx, Sct. Hans aften, Efterårsferie arrangement og Gisselfeld Juletorv

Se mere på www.gisselfeld-kloster.dk

Foto: Charlotte Wagner

Adresse

Gisselfeldvej 12 A, 4690 Haslev

Telefon

56326032

Website

Læs mere på hjemmesiden

E-mail

mail@gisselfeld-kloster.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.