DanskDanskDansk

Dansk
Et sciencecenter i den vildeste natur

GeoCenter Møns Klint er et geologi- og naturcenter, hvor en spændende tidsrejse venter i udstillingen: 'Hvor Danmark blev født'. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og byder på mange interessante og sjove oplevelser for børn og voksne.

En tidsrejse på 70 millioner år

GeoCenter Møns Klint er et geologi- og naturcenter, der fortæller den spændende historie om Danmarks geologiske udvikling og om naturen på Møns Klint.

Udstillingen er gravet ned i selve klinten og opbygget som en spændende tidsrejse på 70 millioner år.

Kom med tilbage til Kridttiden, hvor havet var fyldt med drabelige monstre, til tertiærtiden, hvor 2/3 af alt liv uddøde på grund af meteornedslag og supervulkaner, til kvartærtiden med gigantiske gletsjere der dannede det vilde landskab - og frem til nutidens magiske natur på Møn.

Foto: GeoCenter Møns Klint

Betagende Møns Klint

Museet ligger ved nedgangen til Møns Klint, og når du står på toppen af Møns Klint - 128 meter over havet. Her står du samtidig på toppen af det danske kridtfundament.

Danmark er helt unikt bygget på en platform af kridt, og derfor vidner Møns Klint om de enorme kræfter, der har skabt landet og den enestående flora og fauna i området.

På Høje Møn - som området omkring Møns Klint hedder - finder du planter og dyr som i Danmark kun findes her.

GeoCenteret tilbyder mange aktiviteter

- Workshops til børn
- Et stort digitalt udgravningsbord, hvor du, skal udgrave en masser af knogler og prøve at regne ud, hvad der skete dengang for 210 millioner år siden.
- Udgravningskasser hvor du kan gå på jagt efter fossiler.
- En klatrehule
- 3D-biograf
- Flyv og jag som vandrefalken med VR-udstyr

Udenfor GeoCenter Møns Klint venter udfordrende mountainbikeruter på klinten, klatre- og svævebaner i Klinteskovens trætoppe og meget andet.

Åbningstider

Centeret har vinterlukket fra 1. november - 3. april

Adresse

Stengårdsvej 8, 4791 Borre

Telefon

55863600

Website

Læs mere på hjemmesiden her

E-mail

geocenter@moensklint.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.