DanskDanskDansk

Dansk
DANMARKS – OG SKANDINAVIENS SYDLIDSTE PUNKT

Det er umuligt ikke at føle respekt for naturens kræfter, når man står på Gedser Odde og bliver blæst igennem, mens store Østersøbølger slår mod kysten eller når man bliver betaget af en blikstille Østersø, hvor en flyvende linje af edderfugle passerer forbi.

Gedser Odde

Der er mange grunden til at tage turen sydpå til Gedser Odde. Det er Danmarks og Skandinaviens sydligste punkt. Denne udsatte placering er specielt tydelig på dage med kraftig vind, hvor bølgerne står højt.

Et par hundrede meter mod nord finder du en lang sandstrand - eN skrap kontrast til bølger og vind på sydspidsen. Området er et godt sted at se på fugle - specielt forår og efterår, hvor tusindvis af trækfugle kommer vejen forbi. Om foråret passere omkring 130.000 edderfugle i løbet af en dag.

Foto: Per Fledelius

Gedser

Hvis du er i området, så tag et smut forbi Gedser Fyr, som blev bygget tilbage i 1802. Fra toppen er en fantastisk udsigt udover Falster, Lolland og den tyske kyst.

Ved Gedser Odde findes rester af den tyske besættelsesmagt. Her findes eksempelvis tysk byggeri. Der er også en gammel Marinestation, som blev brugt til overvågning af farvandet i Østersøen helt frem til den kolde krigs afslutning.

Adresse

Gedser Odde, 4874 Gedser

Website

Læs mere på vores hjemmeside

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.