DanskDanskDansk

Dansk
Et eventyr venter for hele familien...

Eventyrslottet Gavnø og den smukke slotspark danner rammen for en oplevelsesrig dag for store og små. Se de historiske værelser, malerierne, oplev sæsonens blomster, smag en hjemmebrygget slotsøl, Gavnø Klosterkirke, Sørøverland, trætopbanen Gavnø Go Fly og meget mere.

Fotos: Gavnø Slot & Destination SydkystDanmark

Historien

Blomsterøen Gavnø byder på eventyrlige oplevelser. På den lille ø ligger bl.a. Gavnø Slot og Gavnø Slotspark. Allerede i 1100-tallet lå der en sørøverborg på stedet, men øen blev i 1398 købt af Dronning Margrethe den I., som istedet lod et nonnekloster for adelige jomfruer opføre.

I dag er Gavnø Slot et af Danmarks smukkeste rokokoslotte, der byder den besøgende på mange oplevelser, herunder bl.a. Nordens største private malerisamling på godt 1.000 malerier, som repræsenterer Europas malerkunst i det 16., 17. og 18. århundrede. Få også et kig ind i Den Store Spisestue og de originalt møblerede gæsteværelser fra 1750'erne. Værelserne anvendes stadig i dag til særlige lejligheder.

Værelserne

I 2018 åbnede tre helt nye og nænsomt renoverede gæsteværelser, som blandt andet viser, hvordan tre himmelsenge oprindelig så ud i 1700-tallet, da de kom til Gavnø Slot. Oplev samtidig de smukke og spændende klædedragter, genskabt ud fra malerier af seks udvalgte historiske personligheder fra Gavnøs historie, som hver især har præget Gavnø gennem tiden.

Dragterne er blevet til med midler fra Realdania og er en del af et spændende koncept kaldet ”Living History”. Personlighederne vækkes til live, når Gavnøs guider holder rundvisninger og samtidig bærer de historisk korrekt udførte dragter.

Gavnø Slotspark blomsterløgspark

Gavnø Slotspark er Danmarks smukkeste blomsterløgspark med mere end ½ million blomsterløg. Hvert år i maj vises Danmarks største tulipanudstilling. I sensommeren kan de smukke velduftende liljer opleves. Derudover kan man bl.a. besøge den smukke sansehave og rosehave.

Iøvrigt findes der også:

Gavnø Klosterkirke
Sørøverland
Trætopbanen Gavnø Go Fly
Skattejagt
Klappedyr
... samt Danmarks eneste Slotsbryggeri

Åbningstider

Åbningstider 2020
Periode
4. april – 17. april kl. 10-16
18. april – 24. maj kl. 10-17
25. maj – 28. juni kl. 10-16
29. juni – 16. august kl. 10-18
17. august – 27. september kl. 10-16
28. september – 9. oktober Lukket
10. oktober – 18. oktober kl. 10-16

Der tages forbehold for ændringer og vi henviser altid til Gavnøs egen hjemmeside

Adresse

Gavnø 2, 4700 Næstved

Telefon

55700200

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

info@gavnoe.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.