DanskDanskDansk

Dansk
En smuk tur igennem det sydvestsjællandske landskab

Fodsporet er navnet på naturstien, der er anlagt på den gamle jernbanestrækning mellem Næstved og Slagelse.

Fodsporet

Fodsporet løber fra Næstved til Slagelse/Skælskør langs den gamle jernbanestrækning, som ikke længere bliver brugt. Den går igennem det flotte landskab på syd og vest Sjælland. Stien er omkring 2,5 meter bred.

Hvis du godt kan lide at tage din hest med på tur, så er fodsporet det helt rigtige sted. Der er nemlig ridespor flere steder på strækningen - og derudover, så er stien også ideel til bl.a. cyklister, løbere eller gående generelt. Langs ruten finder du faciliteter, som kan gøre gå- eller cykelturen ekstra interessant og begivenhedsrig. Der er nemlig mulighed for at overnatte flere steder ved bålhytter og shelterpladser. Hvis du har børnene med finder du også naturlegepladser på ruten.

Som langt de fleste efterhånden, så har du sikkert din smartphone med på tur. Du kan med den scanne QR-koder langs ruten. Med disse kan du berige din gåtur med gode historier omkring naturen, kulturen eller afprøve et interaktivt spil.

Du kan finde kort over stien her: http://www.fodsporet.dk/

Fodporet går bl.a. forbi Broparken ved Herlufsholm (som afbilledet på foto).

 

 

Åbningstider

Naturstyrelsen samarbejder med Næstved og Slagelse Kommuner om anlæg og drift af Fodsporet. Naturstyrelsen ejer stien, mens de to kommuner står for den daglige drift.

Adresse

Herlufsholm Alle 233A,, 4700 Næstved

Website

Læs mere her

E-mail

saf@nst.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.