DanskDanskDansk

Dansk
Lollands egen "Stonehenge"

Dodekalitten er et kunstprojekt, som kan opleves på en mark på det nordlige Lolland. Dodekalitten er et symbol for Lollands genrejsning.

Foto: Pajor

Top-billede: Pajor

Et monument for den kommende tid

På en mark med udsigt over smålandshavet, 15 minutters gang fra Kragenæs Havn finder man Dodekalitten, her ender med at være 12 stenstøtter af granit. De er alle sammen et sted mellem 7-9 meter høje og vejer mellem 25-45 tons. På hver stenstøtte udgør de øverste 2 meter hoveder som alle vender ind mod en cirkel på 40 meter i diameter. Granitstykkerne hentes i Sverige og transporteres til Lolland i ét stykke, og kunsteren Thomas Kadziola udhugger derefter hovederne med hammer og mejsel.

De 12 sten hylder sagnfolket 'lolerne' som man mener kom til Lolland for over 5000 år siden. Lolerne rejste dengang 12 stenmonumenter i en cirkel og det hævdes at netop disse jævnligt sang sammen, en form for dragende korsang som der både var fortryllende og skræmmende for de lokale. Dodekalitten er ikke færdig med at blive opført.

Hold dig opdateret på projektet her:
https://www.dodekalit.dk/

Ønsker du en rundvisning?

Dodekalitten rummer udover stenstøtter også et lydanlæg, hvor musikken der spiller i døgnets lyse timer underbygger og forstærker den fortælling som stenene udtrykker.

Det er gratis at besøge Dodekalitten.

Udarbejdelsen af Dodekalitten foregår stadigvæk.

Rundvisninger

Hvis du ønsker en rundvisning ved Dodekalitten, kontakt Hanne Møller på + 45 29 47 41 89. Læs mere om rundvisninger her: https://www.dodekalit.dk/rundvisninger/

Adresse

Kragenæs Havn, 4943 Torrig

Website

Læs mere på hjemmesiden

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.