BurgerProfileArrow-left

Det sorte Geomuseum

Det hele startede som en udstilling i et par montre på Gedser Bibliotek i 1987. Nu afdøde Lillian Nørgaard havde øje for forsteninger og rav, og det var hendes fund, der blev lagt i montrene. Det blev starten på Lokalgeologisk Samling, der startede i 1989. Det blev geolog Palle Gravesen, der stod for fagligheden i udstillingen.

Siden blev det muligt at lave et egentligt museum, hvor kernen i udstillingen var lokale fund af forsteninger og rav med insekter. Det Sorte Museum åbnede i 1993.

Da Gedser Bibliotek blev lukket i forbindelse med kommunalreformen i 2007, blev der dannet en forening af frivillige, som påtog sig at drive museet - og sådan har det været lige siden.

Det sorte Geomuseum

På museet kan besøgende få et kig i bogen "Fossiler i Nordvesteuropa" og se mange af bogens illustrerede fossiler og sten i original udgave. De indgår i en stor udstilling, som knytter sig op ad bogens geologiske beskrivelser.

Man kan også sætte sig i filmrummet og gennem 4 korte film følge med geolog Palle Gravesen på opdagelse langs kysten ved Gedser Odde og evt. bagefter tage en tur til Gedser Odde og søge efter fossiler langs stranden og her møde den fra klinten nyudsprunget kæmpe jotniske sandsten få 100 meter mod nord langs kysten.

Pin
Share
Åbningstider

Der åbnes for grupper uden for åbningstiderne.
Skriv på info@detsortegeomuseum.dk eller tlf.nr.: 2718 8343

Priser (pr. 17/10/18):
Voksne; 30 kr, børn 0-5 år gratis, 6-14 år 10 kr.
Gruppe (+10 pers.) voksne 27 kr, børn 9 kr.

Adresse

Skolegade 2b, 4874 Gedser

Telefon

27188343

Website

Læs mere på deres hjemmeside her

E-mail

info@detsortegeomuseum.dk

Close

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.