DanskDanskDansk

Dansk
Eksisteret siden 1993

Det Sorte Geomuseum viser en spændende verden af dyr fra fortiden, brisk mineral, fascinerende rav med insekter samt nogle af de første livsformer, såsom orme og andet primitiv liv.

Eksisteret siden 1993

Det hele startede som en udstilling i et par montre på Gedser Bibliotek i 1987. Nu afdøde Lillian Nørgaard havde øje for forsteninger og rav, og det var hendes fund, der blev lagt i montrene. Det blev starten på Lokalgeologisk Samling, der startede i 1989. Det blev geolog Palle Gravesen, der stod for fagligheden i udstillingen.

Siden blev det muligt at lave et egentligt museum, hvor kernen i udstillingen var lokale fund af forsteninger og rav med insekter. Det Sorte Museum åbnede i 1993.

Da Gedser Bibliotek blev lukket i forbindelse med kommunalreformen i 2007, blev der dannet en forening af frivillige, som påtog sig at drive museet - og sådan har det været lige siden.

Oplevelser på museet

På museet kan besøgende få et kig i bogen "Fossiler i Nordvesteuropa" og se mange af bogens illustrerede fossiler og sten i original udgave. De indgår i en stor udstilling, som knytter sig op ad bogens geologiske beskrivelser.

Man kan også sætte sig i filmrummet og gennem 4 korte film følge med geolog Palle Gravesen på opdagelse langs kysten ved Gedser Odde og evt. bagefter tage en tur til Gedser Odde og søge efter fossiler langs stranden og her møde den fra klinten nyudsprunget kæmpe jotniske sandsten få 100 meter mod nord langs kysten.

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.