DanskDanskDansk

Dansk
250 motorcykler, knallerter og motorer samt en radioafdeling

Nordeuropas største motorcykelmuseum med over 250 motorcykler, knallerter og motorer + en radioafdeling med verdens første højtaler MAGNAVOX. Vi har Danmarks ældste motorcykel fra 1897 og 100 år frem.

Danmarks motorcykel museum

Der er to tekniske samlinger indenfor museets mure. For motorcyklernes vedkommende er det en samling skabt af malermester Erik Nielsen i perioden 1960 - 2001 og udstillet her siden 1977 i et samarbejde imellem ham og Stubbekøbing Kommune.

Samlingen viser et bredt udsnit af mærker, henholdsvis fra Europa og USA og med tiden også Japan. Der er modeller og mærker fra 1897 og frem til 1985, hvor der er rig mulighed for at studere den tekniske udvikling gennem ca. 100 år. Vi kalder det Nordeuropas største veteranmotorcykelmuseum, og med god grund - synes vi. Der er både alsidighed og mængde bagved.

Men du skal ikke tage vores ord for det - kom og oplev museet selv!

Den elektroniske udvikling

Museet har også en radioafdeling, som viser den elektroniske udvikling af radioer. Radiomuseet illustrerer den elektroniske udvikling og endda tidligere. Lige fra Edisons fonograf og de akustiske grammofoner over Valdemar Poulsens opfindelse af magnetisk registrering, Marconis gnisttelegraf og de første primitive fjernsyn i trediverne.

Find flere informationer om aktuelle udstillinger, åbningstider og entré her: www.danmarksmotorcykelmuseum.dk/

Der afholdes også events i løbet af året - så hold øje med arrangements kalenderen her på CulturePoint eller museet egen hjemmeside.

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.