DanskDanskDansk

Dansk
Kongerigets venligste vandrerute

Camønoen er en 175 km. lang vandrerute på Møn, Nyord og Bogø. Camønoen er natur, kulturhistorie, gastronomi, vandring, stilhed, stjernehimmel og magiske stunder, du aldrig glemmer.

Foto: Camønoen

KONGERIGETS VENLIGSTE VANDRERUTE

Camønoen er en 175 km. lang vandrerute på Møn, Nyord og Bogø. Camønoen er natur, kulturhistorie, gastronomi, vandring, stilhed, stjernehimmel og magiske stunder, du aldrig glemmer. Camønoen er også kongerigets venligste vandrerute.

Ruten tilbyder familieture, pilgrimsvandringer, udfordrende vandringer, seniorvenlige ture, oplevelser for handicappede, gastronomiske vandringer og et netværk af ildsjæle, som enten er klar med historier ved bålet, bagagetransport og proviant eller klar med et venligt “God Camøno” til de, der helst vil gå i fred. Du kan nøjes med at vandre få timer, en forlænget weekend eller flere dage. Du bestemmer helt selv!

CAMØNOPAUSER

Der er 9 såkaldte "Camønopauser" placeret rundt omkring på ruten. De er omtrent 1 dags vandring imellem. Her er basale faciliteter såsom toiletter, vand, strøm og så kan du få læ og kontakt med lokale, som gerne guider dig videre. Placeringen af alle Camønopauserne findes på camoenoen.dk/camoenoen/camoenopauser

Du kan kende Camønopauserne ved deres velkendte "Camønobænke", som er unikke runde bænke designet af Norrøn Arkitekter.

CAMØNOEN PÅ MUSEUM

På Møns Museum i Stege er der lavet et velkomstcenter, hvor vandrere kan starte deres tur. Her kan du også købe vandrekort, Camønopas, få inspiration og gode råd om landskabet og ruterne. Du kan, som noget nyt, også overnatte på museets nye By-shelter. Her er 14 sovepladser - men du skal selv medbringe liggeunderlag og sovepose. Til gengæld garantere de hyggen.

For at høre mere kan du kontakte:
Møns Museum på tlf. 3166 6433

Camønokort kan også købes online på camoenoen.dk/shop/vandrekort

Åbningstider

Camønoen er åben 24/7 hele året.
Byshelteret kan bookes i Møn Museums åbningstid fra 1.maj - 31. august på tlf. 31666433

Adresse

Møns Museum og Camønoen, Storegade 75, 4780 Stege

Telefon

31666433

Website

Læs mere her

E-mail

info@camoenoen.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.