DanskDanskDansk

Dansk
Besøg den smukke park, anlagt som barokhave fra 1750

Besøg den smukke park ved Bregentved Gods - et af Danmarks større godser. Gå en tur i den smukke have og nyd synet af den flotte hovedbygning.

Topfoto: Tage Klee

Bregentved Gods

Historien om Gregentved Gods begynder helt tilbage i 1319, hvor godset bliver omtalt for første gang. De næste mange år var godset i skiftende private hænder og havde forskelligt brug for diverse adelige slægter. I starten af 1700-tallet købte Frederik IV godset, og i 1746 gav Frederik V Bregentved til sin daværende statsminister og tætteste rådgiver A.G Moltke. Godset har siden dengang været i denne families eje. Den dag i dag drives godset af kammerherre, hofjægermester, greve Christian Moltke og Frederik greve Moltke, som en af Europas store jordbrugsvirksomheder med ca. 35 ansatte.

Foto: Tage Klee

Besøg parken

Selve Godset, hovedbygningen er ikke åbent for offentligheden - men man kan altid besøge den smukke park, som er perfekt til en gå eller vandretur. Parken var anlagt som barokhave 1750 og de skiftende ejere har sat hver deres præg på haven siden da. Du finder derfor mange forskellige stilarter i haven - dette gør den til en af Danmarks mest unikke.

Du finder søer, springvand, skulpturer m.v. i parken. Husk dog, det er kun tillade at færdes på de anlagte stier.

Adgang til parken er gratis. Find åbningstider på http://www.bregentved.dk

Foto: Thomas Ix

Åbningstider

Kontorets åbningstid:
mandag - torsdag kl. 8 - 16
fredag kl. 8 - 13

Telefontid:
mandag - fredag kl. 8 - 12

Adresse

Koldinghus Allé 1, 4690 Haslev

Telefon

56312019

Website

Læs mere på vores hjemmeside

E-mail

godskontor@bregentved.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.