DanskDanskDansk

Dansk
Vidner om halvøens fortid som militær flyveskole

Avnø Naturcenter troner majestætisk midt i det åbne landskab. Sjællands bedste sted at opleve Spættet Sæl. Året rundt lever omkring 250 dyr i området.

Historien om Avnø

Avnøs vartegn er flyvertårnet, som vidner om halvøens fortid som militær flyveskole. I dag ejer staten området og forvaltes af Naturstyrelsen. Avnø er fredet, men der er åbent for offentligheden.

Fra tårnet er der et af de bedste udsyn til sæler, som ligger på sten og rev i fjorden - samt mange ande-, vand - og trækfugle.

Der er et bålhus, som man kan booke i forvejen. Dertil kan man også booke en naturvejleder til at fortælle om området på en guidet tur. Klatrevæg og rappelling kan bookes, hvis gruppen har en instruktør med - hvis man ikke selv har en instruktør, så kan naturcenteret henvise til en.

Spot en sæl

Fra naturcenteret er et af de bedste steder at spotte en spættet sæl. Året rundt lever omkring 250 dyr i området. De holder til omkring 800 meter fra land - nogle gange kan se ses på stenene og langs kysten.

Antallet af sæler i Danmark er voksende, derfor er der stigende bedre og bedre mulighed for at spotte dem ved kysten eller på stenrev. Hvis du tager en kikkert med, så kan du få et endnu bedre udsyn.

Forstyr ikke: det er vigtigt at du ikke går for tæt på, for at kigge på sælerne ved kysten - hold mindst 300 meters afstand, specielt hvis der er tale om sælunger. Hvis du oplever sælerne i vandet bør du holde mindst 100 meters afstand.

Adresse

flyvervej 40, 4750 Lundby

Website

Læs mere her

E-mail

kah@nst.dk

Dansk

Del med dine venner, din familie eller andre, som du mener, skal have en kulturoplevelse.